Kanelbullar
Ingredienser
- 50 g jäst
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 1 dl socker
- ½ tsk salt
- 1 tsk kardemumma
- ca 14 dl vetemjöl
- Fyllning: 100 g smör, 1 dl socker, 2 msk kanel
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt (37°C).
- Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
- Knåda degen lätt och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel.
- Bred på smör, strö över socker och kanel. Rulla ihop och skär rullen i ca 2 cm breda skivor.
- Lägg skivorna på bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 30 min.
- Grädda i 225°C i ca 8-10 min.